Dr. Pınar Tatar moderatörlüğünde eğlenceli kimya deneyleri gösterisi
KU Orkestra’dan meşhur bilim kurgu film ve dizilerinin unutulmaz müzikleri konseri.
Fen Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri gün boyunca ilginç deneyler, söyleşiler ve gösterilerle Fen Fakültesi avlusunda katılımcılarla buluşuyor.
Hukuk Fakültesi
Prof. Dr. Bertil Emrah Oder
Prof. Dr. Billur Yaltı
Dr. Öğr. Üyesi Emek Toraman Çolgar
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Polat Kalafatoğlu
Bireylerin biyolojik saatleri ve kronotipleri hakkında bilgi vererek, sirkadiyen ritimlerin hayatımızdaki önemini vurgulayacak sunumda, zamanın beyin sağlığı üzerindeki etkileri, ritim bozukluklarının nedenleri ve bu bilgiler ışığında daha sağlıklı bir yaşam için nasıl zaman yönetimi yapılması gerektiği ele alınacak. Özellikle üniversite yaşamındaki zorluklara ve kronotipinizi anlayarak daha dengeli bir yaşam sürdürme yöntemlerine odaklanılacak.
TIP Fakültesi
Prof. Dr. Çiler Çelik Özenci
Davranışsal deneyler aracılığıyla katılımcıların karar verme ile ilgili süreçlerinin incelenmesi, risk alma ve zaman tercihlerinin değerlendirilmesine yönelik seminer.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Prof. Dr. Seda Ertaç
Doç. Dr. Evrim Didem Güneş
İklim değişikliğini hafifletmeye yönelik farklı politikaların ve teknolojik yeniliklerin olası etkilerini keşfederken etkileşimli bir grup öğrenme deneyimi için bize katılın.
Climate Interactive ve MIT Sürdürülebilirlik Girişimi tarafından geliştirilen En-ROADS İklim Simülatörünü kullanarak, ulaşımın elektrikli hale getirilmesi, karbon fiyatlandırması ve tarım uygulamalarının iyileştirilmesi gibi farklı iklim çözümlerinin olası etkilerini değerlendirecek ve bir yandan da daha iyi bir iklim geleceği için kendi senaryomuzu oluşturacağız.
Atölyenin moderatörlüğünü Climate Interactive’in kıdemli model geliştirme uzmanı Adem Delibaş üstlenecek.
Asst. Prof. Üyesi Özge Karanfil
Adem Delibaş
Hastaların sürekli takibi, hızlı ve doğru teşhis, tedavi süreçlerinin geliştirilmesi ve sağlık profesyonellerinin karar destek sistemleri gibi birçok alanda yapay zekânın ve giyilebilir teknolojilerin rolü incelenecek. Örneklerle desteklenen sunum, sağlık sektöründeki önemli dönüşümü vurgulamak amacıyla gerçekleştirilecek.
Ömer Faruk Uyün (Hemşirelik Fakültesi öğrencisi)
Elif Doğan (Hemşirelik Fakültesi öğrencisi)
Prof. Dr. Fahriye Oflaz
Biofeedback tabanlı bir sanal gerçeklik oyunu olan BioVirtualPed, çocukların iğneli işlemler sırasında yaşadıkları olumsuz duyguların etkilerini azaltmak amacıyla geliştirildi. BioVirtualPed, oyuna aktif olarak dahil olmak için kullanıcıyı nefes alma tekniklerini uygulamaya teşvik eder. Tıbbi işlemler sırasında ortaya çıkabilecek ağrı, korku ve anksiyeteyi azaltmak için biyolojik geri bildirim sanal gerçeklik ortamıyla birleştirildi. Böylece, düzenli ve yavaş nefes alma yoluyla işleme bağlı ağrı, korku ve kaygıyı azaltıldı.
Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi iş birliğiyle oluşturulan BioVirtualPed, üniversitenin Fizyolojik Analiz ve Giyilebilir Sistemler Araştırma Laboratuvarı’nın da desteğiyle gerçekleştirildi.
Öğr. Asistanı Eyşan Hanzade Umaç
Dr. Öğr. Üyesi Remziye Semerci
İnterferometrik Mikroskopta Tespit Limitini Arttıran Derin Sinir Ağı
Makine Öğrenimi ve Purkinje Görüntüleri Kullanarak Dinamik Akomodasyon Ölçümü
Su ile Aktive Edilebilir Geri Dönüşümlü Dağınık Yüzey Kullanan Katarak Simülatörü
Bilgisayar Destekli Holografik Ekran Kullanarak Katarak Tespit Cihazının Geliştirilmesi
Catan
Terraforming Mars
Exploding Kittens
7 Wonders
Bang!
Evolution
Netrunner
Smash Up
Carcasonne
Splendor
Munchkin
Good Deed Bad Deed
Secret Hitler
Decrypto
Codenames
Werewords
Turing Machine